Mozzarella cu vinete si rucola
PrinteazaMozzarella cu vinete si rucola din: vinete, mozzarella, pesto, suc de rosii, busuioc, sare, piper, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, rucola.
- doua vinete
- 500 g mozzarella
- 120 g pesto
- 250 ml suc de rosii proaspete
- busuic
- sare
- piper
- ulei de masline
- ulei de floarea soarelui
- salata rucola
Mod de preparare:
Mozzarella se taie felii rotunde, presându-le puţin ca să elimine din laptele în exces. Intre timp se spală vinetele, se şterg cu un şervet absorbant şi se taie rondele groase de circa un centimetru.
Se prăjesc în ulei încins sau se coc în cuptor pe o hârtie de copt până capătă o culoare aurie, apoi se aşază pe şerveţele absorbante şi se condimentează.
Pe un platou mai mare se aşază câte o rondea de vânătă, se pune deasupra o linguriţă de pesto, se aşază câte o felie de mozzarella şi o lingură cu sos de roşii.
Se acoperă cu o altă felie de vânătă şi se repetă procesul până se obţine un turnuleţ cu patru felii de vânătă, fixându-se la mijloc cu o scobitoare, ca să nu se strice.
Se procedează la fel până se obţin patru turnuleţe, se introduc în cuptorul încins şi se coc aproximativ cinci minute, până ce mozzarella începe să se topească.
Se decorează fiecare turnuleţ cu frunze de busuioc proaspete sau trecute prin ulei încins. Se serveşte cu frunze de rucola sau orice tip de salata.
Mozzarella cu vinete si rucola
Pofta buna!