Mucenici moldovenesti (de post)

Printeaza

Mucenici moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de lamaie, baton de vanilie si miere si zahar.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 500 ml ulei
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 plciulete zahar vanilat

pentru sirop:

  • 300 g zahar
  • coaja rasa de lamaie si de portocala
  • 300 ml apa
  • un baton vanilie

pentru uns:

  • 50 g miere de albine
  • zahar

 

Mod de preparare:

Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.

Separat, se pregăteşte maiaua din drojdie, 1-2 linguri de zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

Maiaua se lasă câteva minute la dospit, timp în care restul de apă, şi de zahăr se pun să fiarbă în cateva clocote.

Siropul se lasă la rece câteva minute şi, între timp, se cern de făină. Se face o gaură la mijloc şi se pun toate ingredientele.

Amestecă până se obţine un aluat ca cel de cozonac.

Aluatul se frământă bine se lasă să crească lângă o sursa de căldură. După ce a crescut presară făină pe o planşetă întinde cu sucitorul.

Se taie răsucesc şi se formează opturi. Se aşază în tava unsă cu ulei şi se mai  lasă câteva minute să crească, apoi se coc la foc potrivit.

Mucenicii se ung cu miere şi se ornează cu zahăr sau cu nucă măcinată.

 

Mucenici moldovenesti

Mucenici_moldovenesti

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.