Mucenici moldovenesti – usor de preparat

Printeaza

Mucenici moldovenesti – usor de preparat din: faina, drojdie, ulei, zahar, sare, lapte, apa, zahar vanilat, miere, nuci, ou.

Ingrediente:Mucenici moldovenesti

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriţă ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 300 ml lapte îndoit cu apă

Pentru sirop:

  • 1 ceaşcă zahăr
  • zahăr vanilat
  • 2 ceşti apă

Pentru decor:

  • 2-3 linguri miere
  • zahăr vanilat
  • 250 g nuci măcinate
  • 100 g zahăr
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Faci un aluat ca de pâine din făină, drojdie, lapte, puţin ulei, sare şi puţin zahăr.

Aluatul trebuie să fie mai moale, precum cel de pâine. Laşi aluatul la dospit, acoperit şi când este frumos crescut, împleteşti colăcei în formă de 8.

Ii aşezi într-o tavă de copt presărată cu făină, îi laşi să crească şi îi ungi cu ou.

Ii coci la foc potrivit, apoi îi laşi să se răcească.

Pregăteşti siropul aşa:

Pui într-o cratiţă apa şi zahărul, apoi adaugi zahărul vanilat. Amesteci nucile pisate cu zahărul.

Intr-un vas cu apă clocotită scufunzi pe rând colăceii, numai o clipă, îi scurgi, îi aşezi într-un castron şi torni deasupra siropul.

Când s-au însiropat şbficient, îi scoţi, presari pe fiecare nucă amestecată cu zahăr şi pui deasupra puţină miere.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mucenici de post

Mucenici cu vanilie si scortisoara

Mucenici moldoveneşti

Mucenici muntenesti cu rom

Mucenici muntenesti cu rom din: faina, sare, oua, zahar, lamaie, nuca, esenta de rom. Ingrediente: 1,3 kg faină sare 2 ouă zahăr coajă de lămâie nucă măcinată zahăr vanilat esenţă de rom   Mod de preparare: Se frământă o cocă tare din 1,3 kg faină, 2 linguriţe sare, 2 ouă, 500 ml apă; se întinde […]

 

Mucenici moldoveneşti

Mucenici moldovenesti cu esenta de rom

Mucenici moldovenesti cu esenta de rom din: faina, ou, lapte, ulei, margarina, zahar, drojdie, miere, esenta de rom, nuca. Ingrediente: 700 g făină un ou o cană lapte călduţ 2 linguri ulei 50 g margarina 100 g zahăr 50 g drojdie uscată coaja rasă de o lămâie un plic zahar vanilat Pentru sirop: 300 ml […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.