Mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara
PrinteazaO reteta de mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara din: faina, apa, sare, nuca macinata, zahar si scortisoara.
- faina
- apa
- sare
- nuca macinata
- zahar
- scortisoara
Mod de preparare:
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele.
Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii.
Se fierb pina se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa.
Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.
Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mucenici fierti cu nuca si scortisoara
Foarte buni mucenicii fierti , adaugati in apa in care au fiert mucenicii razatura de lamaie , nuca pisata mare ,scortisoara si zahar.
Sunt buni calzi sau reci , in ziua respectiva sau a doua zi !