Mucenici cu vanilie si scortisoara din: faina, zahar, nuci, lamaie, vanilie, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 kg faină zahăr după gust nuci lămâie vanilie scorţişoară sare apă Mod de preparare: Se frământă un aluat nu prea gros din faină, apă şi sare; se decupează, cu aparatul special, opturi mici, care se lasă să se usuce, […]
Mucenici muntenesti (de post)
PrinteazaMucenici muntenesti (de post) din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom.
- 500 g faina
- 50 g drojdie
- 200 ml apa calduta
- un praf sare
- 1-2 pachetele zahar vanilat
- 100 ml ulei
pentru zeama:
- 2 l apa
- 350 g zahar
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- un praf sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- o lingurita scortisoara
- 800 g nuca coapte si macinata
- esenta de rom
Mod de preparare:
Pentru aluatul de mucenici, se cerne faina intr-un vas, se faca o gaura la mijloc in care se pun sarea, drojdie, vaniliea, uleiul, apa calduta si se framanta cateva minute pana se obtine un aluat elastic.
Daca mai este nevoie si vi se pare coca prea moale, mai presarati putin faina.
Aluatul se lasă câteva minute sa crească, iar în acest timp se pune o oală cu 3-4 litri de apă să fiarbă cu un praf de sare şi puţin ulei.
Aluatul de covrigei se întinde cu sucitorul, se taie si se formează prin modelare opturi mici.
Se opăresc câteva minute şi apoi se pun în sită, la scurs.
Se pun în tavă şi se coc la foc potrivit. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi să se întărească în acelaşi timp.
Separat, se prepară zeama. Se pune apa să fiarbă cu zahărul, se lasă să dea în câteva clocote, apoi se adaugă toate mirodeniile şi, la sfârşit, se pune nuca coaptă şi măcinată.
După ce a clocotit bine zeama, se ia de pe foc şi se adaugă mucenicii.
Mucenici muntenesti
Pofta buna!
poate iti place si:
Mucenici cu vanilie si scortisoara
Pofta buna!