Mucenici munteneşti
PrinteazaO reteta delicioasa de mucenici muntenesti din: faina, apa calda, sare, zahar, nuca si scortisoara.
- 1 kg faină
- 1/2 l apă caldă
- 1 linguriţă cu sare
pentru fierbere:
- 300 g zahăr
- 300 g nucă
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă sare
- 1-1/2 l apă
Mod de preparare:
Framanta un aluat din faină, apă caldă şi sare. Lucrează pe o planşetă presărată cu faină şi taie şuviţe subţiri de aluat şi strange-le sub formă de 8. Lasă-i să se usuce 2-3 ore. Colăceii sunt foarte mici, nu depăşesc 1-1/2 cm.
Pune la fiert 1-1/2 l de apă într-un vas mai mare, iar când dă în clocot pune mucenicii. Lasă focul mic şi fierbe 20 de minute. Adaugă sarea şi zahărul, mai lasă să dea în câteva clocote şi opreşte focul.
Trece nuca prin maşina de tocat şi pune-o în oala cu mucenici în momentul în care-i serveşti. Aromează cu scorţişoară măcinată şi serveşte mucenicii călduţi sau reci, în castronaşe de supă.
Mucenici munteneşti
Pofta buna!