Mucenici munteneşti

Printeaza

O reteta delicioasa de mucenici muntenesti din: faina, apa calda, sare, zahar, nuca si scortisoara.

Ingrediente:Mucenici munteneşti

  • 1 kg faină
  • 1/2 l apă caldă
  • 1 linguriţă cu sare

pentru fierbere:

  • 300 g zahăr
  • 300 g nucă
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă sare
  • 1-1/2 l apă

 

Mod de preparare:

Framanta un aluat din faină, apă caldă şi sare. Lucrează pe o planşetă presărată cu fa­ină şi taie şuviţe subţiri de aluat şi strange-le sub formă de 8. Lasă-i să se usuce 2-3 ore. Colăceii sunt foarte mici, nu depăşesc 1-1/2 cm.

Pune la fiert 1-1/2 l de apă într-un vas mai mare, iar când dă în clocot pune mucenicii. Lasă focul mic şi fierbe 20 de minute. Adaugă sarea şi zahărul, mai lasă să dea în câteva clocote şi opreşte focul.

Trece nuca prin maşina de tocat şi pune-o în oala cu mucenici în momentul în care-i serveşti. Aromează cu scor­ţişoară măcinată şi serveşte mucenicii călduţi sau reci, în castronaşe de supă.

Mucenici munteneşti

Mucenici munteneşti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.