Mucenici zemosi

Printeaza

O reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust.

Ingrediente:Mucenici zemosi

aluatul:

  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • apă cât cuprin­de

zeama:

  • 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate
  • 10 g scorţişoară măcinată
  • coaja rasă de la o portocală
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • zahăr după gust

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat, care trebuie să se desprindă uşor de pe degete. Se fac 8-uri de circa 3 cm lungime, care se lasă la uscat până a doua zi.

Mucenicii se pun la fiert în 4 1 de apă cu un vârf de cuţit de sare şi cu nuca tăiată. Când sunt fierţi (să fie moi, dar fără să se sfărâme), se adaugă toate celelalte ingre­diente şi se mai dau într-un singur clocot. Preparatul se mănâncă rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.