Mucenici zemosi
PrinteazaO reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust.
aluatul:
- 500 g făină
- un praf de sare
- apă cât cuprinde
zeama:
- 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate
- 10 g scorţişoară măcinată
- coaja rasă de la o portocală
- coaja rasă de la o lămâie
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- zahăr după gust
Mod de preparare:
Se frământă un aluat, care trebuie să se desprindă uşor de pe degete. Se fac 8-uri de circa 3 cm lungime, care se lasă la uscat până a doua zi.
Mucenicii se pun la fiert în 4 1 de apă cu un vârf de cuţit de sare şi cu nuca tăiată. Când sunt fierţi (să fie moi, dar fără să se sfărâme), se adaugă toate celelalte ingrediente şi se mai dau într-un singur clocot. Preparatul se mănâncă rece.
Poftă bună!