Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin
PrinteazaMuchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin din: muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii, ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g muşchi de porc
- 150 g cârnaţi
- 2 căţei de usturoi
- 3 rămurele de rozmarin
- 1 pahar de vin alb sec
- 200 g suc de roşii
- 400 g năut fiert
- 2 pahare din apa în care a fiert năutul
- 1 ceapă albă
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Scoateţi maţul de pe cârnaţi şi sfărâmaţi-i într-un castronel, adăugaţi căţeii de usturoi curăţaţi şi tocaţi şi acele unei rămurele spălate şi tocate de rozmarin.
Amestecaţi cu o lingură de lemn şi aromatizaţi cu piper negru proaspăt măcinat.
Aşezaţi compoziţia în mijlocul bucăţii de muşchi, apoi rulaţi-o şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie.
Intr-o tigaie, încingeţi trei linguri de ulei şi puneţi la rumenit rulada umplută, învârtind-o să se coloreze pe toate părţile uniform.
După 15 minute, turnaţi vinul şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute.
Potriviţi de sare, daţi focul mic şi continuaţi fierberea încă aproximativ 35 de minute, întorcând carnea şi adăugând din când în când câte un polonic de apă caldă. Puneţi apoi sucul de roşii şi mai fierbeţi 40 de minute.
Intre timp, mixaţi năutul fiert şi păstraţi deoparte compoziţia obţinută.
Curăţaţi ceapa, tocaţi-o şi căliţi-o într-o tigăiţă cu trei linguri de ulei.
Puneţi deasupra năutul piure şi acele tocate şi spălate ale celei de a doua rămurele de rozmarin.
Adăugaţi apa în care aţi fiert năutul şi amestecaţi bine până obţineţi o cremă destul de densă.
Dregeţi cu sare şi cu piper şi amestecaţi din nou. Aşezaţi rulada pe un platou, tăiaţi-o parţial şi serviţi-o cu sosul de roşii alături de crema de năut.
Ornaţi cu câteva ace din cea de-a treia rămurică de rozmarin.
Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin
Pofta buna!