Muffins de ciocolata cu sos cald
PrinteazaO reteta de Muffins de ciocolata cu sos cald din: pudra de cacao, faina, bicarbonat de sodiu, zahar brun, lapte degresat, ou, ulei de floarea soareui, crema de vanilie si ciocolata neagra.
- 1 lingura pudra de cacao
- 100g faina cu agent de crestere
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 50 g de zahar brun fin
- 100 ml de lapte degresat
- 1 ou
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns tava
pentru sosul de ciocolata:
- 300 g crema de vanilie
- 25 g de ciocolata neagra, taiata bucatele
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170º C/gaz5. Se ung cu ulei sase forme dintr-o tava de muffins. Se cerne cacaua intr-un bol mare, apoi se adauga restul ingredientelor uscate. Se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc.
Se bat laptele, oul si uleiul, apoi se toarna in amestecul de faina si se mixeaza repede, ca sa se formeze un aluat. Se pune cu lingura in forma de muffins, apoi se da tava la cuptor timp de 15 minute sau pana cand muffins au crescut si sunt tari la atingere.
Se incalzeste crema de vanilie la microunde sau intr-o tigaie, apoi se adauga ciocolata si se amesteca pana cand s-a topit. Se pun muffins pe farfurii si se toarna peste ele sosul de ciocolata.
Muffins de ciocolata cu sos cald
Pofta buna!