Muffins cu ton
PrinteazaMuffins cu ton din: faina, oua, lapte, ton, unt, cascaval, praf de copt, chimen, sare, piper.
- 200 g făină
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 130 g ton în suc propriu
- 70 g unt
- 2 linguri cu caşcaval ras
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen (opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topeşte untul pe foc mic sau în cuptorul cu microunde, apoi lasă-l să se răcească. Pune tonul într-o strecurătoare şi lasă-l să se scurgă, într-un vas separat, amestecă laptele, untul şi ouăle şi bate-le cu o furculiţă.
Adaugă tonul scurs şi desfăcut în fâşii mici, sare, piper, caşcavalul ras şi, dacă îţi place gustul, o jumătate de linguriţă cu seminţe de chimen.
Adaugă făina cernută cu praful de copt şi amestecă până ce se omogenizează complet. Tapetează formele de muffins cu hârtiuţe speciale şi umple-le pe trei sferturi cu aluat.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 de minute. Serveşte numai după ce s-au răcit.
Pofta buna!