Muffins cu ton

Printeaza

Muffins cu ton din: faina, oua, lapte, ton, unt, cascaval, praf de copt, chimen, sare, piper.

Ingrediente:Muffins cu ton

  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 130 g ton în suc propriu
  • 70 g unt
  • 2 linguri cu caşcaval ras
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen (opţional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topeşte untul pe foc mic sau în cuptorul cu microunde, apoi lasă-l să se răcească. Pune tonul într-o strecurătoare şi lasă-l să se scurgă, într-un vas separat, amestecă laptele, untul şi ouăle şi bate-le cu o furculiţă.

Adaugă tonul scurs şi desfăcut în fâşii mici, sare, piper, caşcavalul ras şi, dacă îţi place gustul, o jumătate de linguriţă cu seminţe de chimen.

Adaugă făina cernută cu praful de copt şi amestecă până ce se omogenizează complet. Tapetează formele de muffins cu hârtiuţe speciale şi umple-le pe trei sferturi cu aluat.

Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 de minute. Serveşte numai după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.