Dressing sau sos pentru salate. Dressingul sau sosul pentru salate este o componentă esențială a bucătăriei, utilizată pentru a adăuga gust și textură salatelor și altor feluri de mâncare. Iată o privire mai detaliată asupra dressingului, inclusiv istoria, tipurile, ingrediente comune și curiozități: Istorie: Istoria sosurilor pentru salate poate fi urmărită până în antichitate. Grecii […]
Muguri de bambus cu sos verde
PrinteazaMuguri de bambus cu sos verde din: muguri de bambus, nihan dashi, zahar, sare, glutamat, sake, alge kombu, spanac, sos miso, piper japonez.
Ingrediente:
- 240 g felii de muguri de bambus (la conservă)
- 225 ml nihan dashi
- 10 g zahăr
- sare
- glutamat
- 2 linguri de sake
- alge kombu (4×4 cm)
- 100 g spanac proaspăt
- 30 ml sos miso alb
- 1/4 de linguriţă de piper japonez
Mod de preparare:
Muguri de bambus cu sos verde: Feliile de bambus se taie cuburi şi se fierb circa 3 minute în puţină apă clocotită.
La final, se scurg bine. Intr-o cratiţă mare se dau în clocot sakeul, dashiul, zahărul, un sfert de linguriţă de sare, o priză de glutamat şi algele spălate.
adaugă bucăţile de bambus, amestecând continuu. lasă compoziţia la fiert până când lichi dul s-a evaporat aproape complet. Se lasă apoi puţin la răcit.
alege spanacul, se curăţă şi se spală bine.
lasă la scurs pe prosoape de hârtie, apoi frunzele se zdrobesc în mojar sau se toacă foarte fin.
adaugă sare şi se amestecă bine până când se obţine o pastă. Aceasta se amestecă cu 200 ml de apă şi se varsă într-o crăticioară.
După ce piureul de spanac a dat în clocot, se strecoară, iar lichidul se păstrează.
Piureul se amestecă într- un castron cu sosul miso, iar la final se încorporează mugurii de bambus şi piperul
Pofta buna!
Dressing sau sos pentru salate