Muguri de fasole
PrinteazaO mare parte din alimente şi-au pierdut deja proprietăţile nutritive atunci când ajung la consumator. Spre deosebire de acestea, mugurii de fasole sunt un aliment „viu”.
Seamănă cu o mică fabrică de alimente, care tocmai şi-a deschis depozitul de energie, enzime şi vitamine provenite din boabele de fasole mung, oferindu-le pe toate într-un ambalaj dulce, crocant, numai bun de mâncat.
Dacă îi priveşti, îţi vine greu să crezi că în ei se găsesc atâtea substanţe nutritive, însă mugurii de fasole, de la minuscula rădăcină până la frunzuliţele galben-verzui de la celălalt capăt, reprezintă o sursă perfectă pentru necesarul nostru de vitamine B6 şi C, precum şi de tiaminâ, riboflavină şi niacină.
Bucătăria chinezească foloseşte de mii de anii mugurii de fasole mung. Fără să necesite o fierbere îndelungată, fasolea mung este ideală pentru prepararea ruladelor cu ou şi a pacheţelelor de primăvara, a mâncărurilor tip stir-fry şi a supelor.
Mugurii de fasole sunt un element răcoritor, care echilibrează iuţeala. Textura lor crocantă şi gustul delicat şi dulce îi face un adaos excelent la salate sau omlete.