Muhammara
PrinteazaO reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine, ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei de masline, menta, sare si piper. Siria
- 200 g miez de nuca
- 3 ardei grasi
- 100 g crutoane de paine prajita
- 1 ardei iute
- 1 lingurita rasa chimen macinat
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lamaie (coaja, zeama)
- 3 linguri suc concentrat (melasa) de rodii
- 50 ml ulei masline
- 1 leg fire de menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceţi puţin miezul de nucă în cuptor, 10-12 minute, puneţi-l într-un şervet de bucătărie şi frecaţi-l pentru a se desprinde coaja subţire de pe el. Coaceţi ardeiul gras pe plită, grătar sau o tablă, apoi când este bine înmuiat, curăţaţi-l de pieliţă şi tăiaţi-l în bucăţele.
Puneţi într-un mixer miezul de nucă, ardeiul gras copt, crutoanele de pâine, ardeiul iute tocat, chimenul, usturoiul tocat, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică, zeama de la jumătate de lămâie şi sucul de rodie. Mixaţi toate acestea 20-30 de secunde, nu mai mult, apoi puneţi amestecul într-un castron.
Adăugaţi pătrunjelul şi menta tocate, uleiul de măsline şi potriviţi de sare şi piper.
Muhammara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- muhammara reteta