Mujdei de usturoi cu rosii

Printeaza

Mujdei de usturoi cu rosii – o variantă delicioasă și aromată a mujdeiului tradițional românesc, adăugându-se roșii pentru un plus de gust și consistență.

Această versiune este perfectă pentru a însoți diverse feluri de mâncare, de la fripturi la grătar până la legume fierte sau prăjite.

Iată cum poți prepara mujdeiul de usturoi cu roșii:

Ingrediente:

  • 4-6 căței de usturoi, zdrobiți sau tocați mărunt
  • 2 roșii medii, coapte și zdrobite sau pasate
  • 50 ml ulei de măsline sau un alt ulei vegetal
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie (opțional)
  • Un praf de paprika sau chili pentru un pic de căldură (opțional)
  • Câteva frunze de pătrunjel tocate, pentru aromă și culoare (opțional)

Mod de preparare:

Pregătirea ingredientelor:

Curăță și zdrobește cățeii de usturoi până devin o pastă fină. Poți folosi un presei de usturoi sau le poți zdrobi cu lama unui cuțit.

Spală și taie roșiile în jumătate, îndepărtează semințele și zdrobește pulpa sau folosește un blender pentru a obține un suc gros de roșii.

Mixarea usturoiului cu roșiile:

Într-un bol mic, amestecă usturoiul cu sucul sau pasta de roșii. Asigură-te că sunt bine combinate.

Adăugarea condimentelor:

Adaugă uleiul de măsline treptat, amestecând continuu pentru a emulsiona sosul.

Condimentează cu sare, piper și oțet sau zeamă de lămâie după gust. Dacă preferi mujdeiul mai picant, adaugă paprika sau chili.

Finalizarea mujdeiului:

Adaugă pătrunjelul tocat pentru un plus de aromă și culoare. Amestecă bine totul.

Servirea:

Mujdeiul de usturoi cu roșii este ideal servit ca sos pentru carnea la grătar, pește sau ca dressing pentru legume.

De asemenea, merge foarte bine cu cartofi prăjiți sau ca dip pentru pâine.

Această rețetă de mujdei de usturoi cu roșii îmbină simplitatea și savoarea, fiind un acompaniament perfect pentru multe feluri de mâncare, adăugând un strop de picanterie și aromă oricărui preparat.

Mujdei de usturoi cu rosii

Ingrediente:

  • 2 căpăţâni de usturoi
  • sare
  • 2 rosii
  • ulei
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare.

adaugă 2 roşii decojite şi pasate, ulei şi pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.