Muraturi: Ardei umpluţi cu varza
PrinteazaO reteta de ardei umpluti cu varza din: varza, ardei, morcov, telina, sare, piper boabe, crengute de visin, otet, zahar, sare, foaie de dafin, piper boabe si amestec de condimente.
- 5 kg varză
- 4 kg ardei
- 0,5 kg morcov
- 1 ţelină cu tot cu frunze
- 5 linguri cu sare
- piper boabe
- crenguţe de cimbru
- crenguţe de vişin
saramura:
- 300 ml oţet
- 2 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu sare
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 2 plicuri amestec de condimente pentru murături
Mod de preparare:
Intr-un lighenaş, amestecă varza tocată cât se poate de mărunt cu cinci morcovi tăiaţi feliuţe subţiri.
Adaugă sarea, câteva boabe de piper şi frunze de ţelină tocate mărunt. Acoperă şi lasă până a doua zi sau cel puţin şase ore.
Curăţă ardeii de cotoare şi seminţe, spală-i şi lasă-i cu gura în jos la scurs.
Taie-i puţin la vârf în formă de cruce şi umple-i cu varza stoarsă de zeamă.
Aşază ardeii umpluţi în borcane, iar printre ei, pune bastonaşe de morcov şi ţelină, ardei iute, frunze de ţelină, boabe de piper şi crenguţele de vişin şi cimbru.
Pune pe foc sucul de la varza stoarsă cu 1 litru de apă. Adaugă oţetul, zahărul, sarea, piperul, foaia de dafin şi amestecul de condimente.
Lasă să dea într-un clocot, iar după ce s-a răcorit, toarnă saramura peste ardeii din borcan.
Ardei umpluţi cu varza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei umpluti cu varza
- ardei cu varza
- ardei umpluti cu varza la murat
- ardei umpluti cu varza pentru iarna
- ardei cu varza la murat
- murături ardei cu varză
- ardei umplut cu varza
- ardei cu varza la borcan
- ardei umpluti cu varza in saramura
- ardei cu varza in saramura
Ardeii astia o sa-i incerc si eu, pe bune, ca prea arata bine
Am pus eu, ii mai las putin sa vad cum ies
Vreau sa cumpar sunt en Miami ce gfac?