Muraturi aromate
PrinteazaMuraturi aromate din: arpagic, castraveti, radacina de telina, frunze de telina, gogosari, fasole verde, morcovi, conopida, varza de bruxelles, usturoi, otet, apa, boabe de piper, sare grunjoasa, miere, boabe de ienibahar, cimbru, flori de marar, foi de dafin.
Ingrediente:
- 1 kg arpagic
- 750 g castraveti
- 1 radacina de telina
- 3 linguri frunze de telina
- 1/2 kg gogosari
- 50 g fasole verde
- 500 g morcovi
- 1 conopida mica (circa 300 g)
- 100 g verzisoare de Bruxelles
- 5 capatani de usturoi
- 1/2 l otet
- 1 l apa
- 10 boabe de piper
- 25 g sare grunjoasa
- 3 linguri miere
- 15 boabe de ienibahar
- 2-3 crengute cimbru uscat
- 2-3 flori de marar
- 5 foi de dafin
Mod de preparare:
Fierbi pentru 2 minute oţetul împreună cu apa, sarea, mierea, foile de dafin, boabele de piper şi de ienibahar.
Stingi focul, acoperi vasul cu un capac şi laşi să se răcească lichidul.
Speli şi pregăteşti pe rând toate legumele. Cureţi arpagicul, usturoiul, morcovii şi ţelina.
Tai capetele păstăilor de fasole. Desfaci conopida în bucheţele, iar gogoşarii fie îi tai în rondele, fie în fâşii, iar dacă sunt micuţi, îi laşi întregi. Tai ţelina şi morcovii în rondele, cât mai estetic.
In 2 borcane de 3 litri, pui frunzele de ţelină spălate, crenguţele de cimbru, apoi legumele astfel încât să aibă un aspect cât mai plăcut. Deasupra pui florile de mărar şi bucăţi din tulpinile acestora, aşezate în cruce.
Repartizezi în borcane lichidul, astfel încât să depăşească nivelul legumelor cu cel puţin 1 cm. Scuturi borcanele, pentru dezaerare.
Păstrezi lichidul rămas şi, dacă a scăzut până a doua zi, completezi în borcane. Legi borcanele cu celofan dublu.
Muraturi aromate
Pofta buna!