Muraturi asortate cu ghimbir si gutui din: sfecla rosie, conopida, gogonele, morcovi, radacina de ghimbir, gutuie, telina, ceapa rosie, usturoi, otet, apa, sare grunjoasa, zahar, frunza de dafin, boabe de piper, boabe de mustar.
Ingrediente:
1 sfecla rosie
1 conopida mica
6 gogonele
3 morcovi
1 radacina de ghimbir de 8-10 cm
1 gutuie
1 telina cu radacina si frunze
1 ceapa rosie
1 capatana de usturoi
pentru marinata:
1 cana otet
3 l apa
2 1/2 linguri de sare grunjoasa
2 cani zahar
3 frunze de dafin
cate 1 lingura boabe de piper si de mustar
Mod de preparare:
Speli legumele, ghimbi-rul şi gutuia. După caz, le cureţi sau nu.
Tai gogoşarii în fâşii late, sfecla şi ghimbirul în cubuleţe, ţelina şi gutuia în felii subţiri, morcovii rondele, gogonelele Aşezi pe fundul fiecărui borcan felii de gutuie şi cubuleţe de ghimbir.
Pui restul ingredientelor, alternând pe cât posibil culorile.
Fierbi pentru câteva clocote apa, sarea grunjoasă, oţetul, zahărul, foile de dafin şi boabele de piper şi de muştar.
Torni marinata călduţă peste legume, înfiletezi capacele borcanelor şi le laşi să se răcească.
Muraturi asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina, usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate) 1 kg ardei capia sau gra (de mici dimensiuni) 2-3 morcovi 2-3 ardei iuti 1 bulb mare de telina 4-5 catei de usturoi 2 radacini de […]
Muraturi delicioase pentru iarna Castraveti in saramura O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, hrean, marar uscat, frunze de telina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, mix pentru muraturi si usturoi. Ingrediente: 12 kg castraveti hrean marar uscat frunze de telina sare grunjoasa boabe de piper boabe de mustar mix pt muraturi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.