Muraturi asortate cu fructe

Printeaza

Muraturi asortate cu fructe din: pere, patlagele, conopida, telina, hrean, boabe de mustar, apa, sare.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Speli bine fructele şi legumele şi, după caz, le cureţi. Desprinzi boabele de struguri de pe ciorchine.

Rupi conopida în bucheţele şi le laşi 10 minute în apă rece uşor sărată.

Tai ţelina în felii, hreanul în bastonaşe subţiri, pătlăgelele în jumătăţi sau sferturi, iar merele şi perele în sferturi pe care le cureţi de caseta cu seminţe sau în cuburi mari.

Fierbi apa împreună cu 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă şi boabele de muştar. Laşi saramura să se răcească.

Intr-un borcan de 3 litri, pui tulpini de ţelină cu tot cu frunze, pe care le-ai spălat, în prealabil.

Umpli borcanul cu fructe şi legume, iar din loc în loc pui câte o bucată de rădăcină de hrean.

Torni saramură rece şi deasupra aşezi în cruce bastonaşe mai groase de hrean. Scuturi borcanul, ca să iasă aerul şi completezi cu saramură, dacă se mai face loc.

Legi borcanul cu celofan dublu şi îl depozitezi în căma¬ră, la răcoare.

Murăturile sunt gata în aproximativ 30 de zile.

 

 

Muraturi asortate cu fructe

Muraturi_asortate_cu_fructe

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.