Muraturi asortate (reteta traditionala)

Printeaza

Muraturi asortate din: morcovi, gogonele, gulii, broccoli, conopida, castraveciori, ardei gras, sare, zahar, otet, verdeata, marar, boabe de mustar, boabe de coriandru.

Ingrediente:Muraturi_asortate

  • circa 1 kg legume asortate, de dimensiuni comparabile (morcovi, gogonele, gulii, ceapa, broccoli, conopida, castarveciori si ardei gras)
  • 30 g sare
  • 125 g zahar
  • 350 ml otet cu verdeata
  • 1/2 legatura marar
  • 3 linguri boabe de mustar
  • 3 lingurite boabe de coriandru

 

Mod de preparare:

Se spală legumele, se curăţă, se taie bucăţi şi se opăresc toate în apă cu sare 5 min. Se păstrează zeama de la fiert. Se măsoară şi se completează eventual cu apă proaspătă, până la 750 ml lichid. Se adaugă sare, zahăr şi oţet şi se dizolvă; se adaugă mărar tocat şi se dă în fiert.

Se aşază în fiecare borcan câte o linguriţă de boabe de muştar şi de coriandru; se aşază straturi de legume până la 2 cm sub margine şi se închid borcanele ermetic.

Muraturi asortate

Muraturi_asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.