Muraturi asortate (reteta traditionala)
PrinteazaMuraturi asortate din: morcovi, gogonele, gulii, broccoli, conopida, castraveciori, ardei gras, sare, zahar, otet, verdeata, marar, boabe de mustar, boabe de coriandru.
- circa 1 kg legume asortate, de dimensiuni comparabile (morcovi, gogonele, gulii, ceapa, broccoli, conopida, castarveciori si ardei gras)
- 30 g sare
- 125 g zahar
- 350 ml otet cu verdeata
- 1/2 legatura marar
- 3 linguri boabe de mustar
- 3 lingurite boabe de coriandru
Mod de preparare:
Se spală legumele, se curăţă, se taie bucăţi şi se opăresc toate în apă cu sare 5 min. Se păstrează zeama de la fiert. Se măsoară şi se completează eventual cu apă proaspătă, până la 750 ml lichid. Se adaugă sare, zahăr şi oţet şi se dizolvă; se adaugă mărar tocat şi se dă în fiert.
Se aşază în fiecare borcan câte o linguriţă de boabe de muştar şi de coriandru; se aşază straturi de legume până la 2 cm sub margine şi se închid borcanele ermetic.
Muraturi asortate
Pofta buna!