Muraturi asortate in saramura

Printeaza

Muraturi asortate in saramura din: castraveti, rosii cherry, morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, mere, visin, marar, usturoi, sare neiodata.

Ingrediente:Muraturi_asortate_in_saramura

  • 1 kg castraveti cornison
  • 1 kg rosii mici, de preferinta cherry
  • 300 g morcovi
  • 2 radacini mici de telina
  • cateva mere mici si acrisoare
  • 2 legaturi radacini de hrean
  • 4-5 crengute subtiri de visin, cu frunze
  • 1 legatura tulpini de marar uscat
  • 2-3 capatani de usturoi
  • sare mare, neiodata

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi le laşi să se scurgă. Cureţi morcovii, ţelina şi rădăcinile de hrean. Pregăteşti borcane cu volumul de 2 litri, le speli şi le sterilizezi în cuptor. Aşezi în borcan crenguţe de vişin, bucăţi de tulpini de mărar, căţei de usturoi curăţaţi şi umpli borcanele cu legume şi mere, adăugându-le în vas alternativ, astfel încât să aibă un aspect cât mai plăcut.

Pentru obţinerea saramurii, pui la fiert 2 litri de apă cu 2 linguriţe cu sare grunjoasă. Laşi să dea într-un clocot şi amesteci ca să se dizolve sarea grunjoasă. Ca principiu, la fiecare litru de apă, adaugi 1 linguriţă cu vârf de sare neiodată.

Laşi saramura să se mai răcească, iar când a devenit călduţă, o torni peste legumele din borcanele aşezate pe un suport metalic. Acoperi cu beţe de mărar, frunze de vişin, inchizi ermetic capacul şi depozitezi borcanele într-un loc răcoros.

Murăturile vor fi gata în aproximativ 2-3 săptămâni, procesele de fermentaţie fiind grăbite de temperatura ridicată.

Muraturi asortate in saramura

Muraturi_asortate_in_saramura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.