Muraturi asortate in saramura
PrinteazaMuraturi asortate in saramura din: castraveti, rosii cherry, morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, mere, visin, marar, usturoi, sare neiodata.
- 1 kg castraveti cornison
- 1 kg rosii mici, de preferinta cherry
- 300 g morcovi
- 2 radacini mici de telina
- cateva mere mici si acrisoare
- 2 legaturi radacini de hrean
- 4-5 crengute subtiri de visin, cu frunze
- 1 legatura tulpini de marar uscat
- 2-3 capatani de usturoi
- sare mare, neiodata
Mod de preparare:
Speli legumele şi le laşi să se scurgă. Cureţi morcovii, ţelina şi rădăcinile de hrean. Pregăteşti borcane cu volumul de 2 litri, le speli şi le sterilizezi în cuptor. Aşezi în borcan crenguţe de vişin, bucăţi de tulpini de mărar, căţei de usturoi curăţaţi şi umpli borcanele cu legume şi mere, adăugându-le în vas alternativ, astfel încât să aibă un aspect cât mai plăcut.
Pentru obţinerea saramurii, pui la fiert 2 litri de apă cu 2 linguriţe cu sare grunjoasă. Laşi să dea într-un clocot şi amesteci ca să se dizolve sarea grunjoasă. Ca principiu, la fiecare litru de apă, adaugi 1 linguriţă cu vârf de sare neiodată.
Laşi saramura să se mai răcească, iar când a devenit călduţă, o torni peste legumele din borcanele aşezate pe un suport metalic. Acoperi cu beţe de mărar, frunze de vişin, inchizi ermetic capacul şi depozitezi borcanele într-un loc răcoros.
Murăturile vor fi gata în aproximativ 2-3 săptămâni, procesele de fermentaţie fiind grăbite de temperatura ridicată.
Muraturi asortate in saramura
Pofta buna!