Ciorbă de Vacută Aromată – Rețetă Delicioasă și Sănătoasă din: carne de vacuta, morcovi, cartofi, ardei gras, radacina de telina, rosii, patrunjel, leustean, sare, piper, ulei de masline. Ciorba de vacută este o mâncare tradițională românească, apreciată pentru gustul său bogat și aromat. Această rețetă combină ingredientele de bază, precum carne de vacută, legume proaspete […]
Murături asortate cu usturoi şi ardei iute
PrinteazaMuraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente.
Ingrediente:
- 2 sfecle rosii
- 2 verze
- 2 conopide
- 5-6 morcovi
- 2 teline mici
- 2 kg gogonele
- 1 legaturi frunze de telina
- 0,5 otet
- 2 linguri cu piper boabe
- 3 capatani de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 10 ardei iuti
- 9 l apa
- 400 g sare grunjoasa
- crengute de visin
- 2 plicuri amestec de condimente pentru muraturi
Mod de preparare:
Curata morcovii, telina, sfecla, usturoiul si conopida. Taie morcovii, telina si sfecla in felii groase, varza in sase bucati, iar conopida desfa-o in buchetele. Ardeii si castraveciorii raman intregi.
Aseaza legumele in borcane mari de 5 kg. Printre ele, pune frunzele de telina si crenguta de visin. In fiecare borca, asa deasupra cativa catei de usturoi.
Separat, pune la fiert apa cu sare, otetul, boabele de piper si foile de dafin. Dupa ce a clocotit, adauga amestecul de condimente.
Toarna peste legume si capseaza borcanele.
Murături asortate cu usturoi şi ardei iute
Pofta buna!
Ciorbă de vacută aromată – Rețetă delicioasă și sănătoasă