Ceai de Goji din: fructe de goji, apa, miere, lamaie sau ghimbir. Înconjurat de legende și apreciat pentru proprietățile sale medicinale, ceaiul de goji este o băutură simplă, dar profund reconfortantă, care își găsește rădăcinile în medicina tradițională chineză. Fructele de goji, cunoscute pentru conținutul bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, transformă acest ceai într-un […]
Muraturi la bidon
PrinteazaMuraturi la bidon din: varza, conopida, varza rosie, gogonele, morcovi, telina, mere, dovlecel, ceapa, usturoi, gogosari, pastai de fasole, ardei iute, telina, marar, cimbru, tarhon, piper, mustar, foi de dafin, visin.
Ingrediente:
- 3-4 verze potrivite, tăiate în patru
- 1-2 conopide desfăcute în bucheţele
- 2 verze roşii tăiate în patru
- 1 găleată gogonele
- 1 kg morcovi curăţaţi şi tăiaţi în două
- 1 ţelină
- 5-6 mere
- 1 dovlecel tăiat în 4-6 felii
- 1 kg ceapă albă mai mică
- 1-2 căpăţâni usturoi
- 1 kg gogoşari
- 3-4 pişcătoţi (ardei iuţi)
- 5-6 păstăi de fasole
- frunze de ţelină
- mărar
- cimbru
- tarhon
- piper boabe
- boabe de muştar
- 2 foi de dafin
- crengi de vişin
Mod de preparare:
Muraturi la bidon: Pui la fiert cam 20 1 apă cu 20 linguri sare şi, fierbinte, o torni peste legume.
Trei zile la rând goleşti bidonul de murătură, o fierbi dn nou şi o tomi peste ele.
Apoi dai bidonul la rece. Este delicioasă! Cantitatile sunt pentru un bidon de 35 l.
Pofta buna!
Comprese cu Coada Calului pentru Alinarea Afecțiunilor Pielii
Comprese cu Coada Calului pentru Alinarea Afecțiunilor Pielii din: coada calului, apa. În căutarea soluțiilor naturale pentru îngrijirea pielii, coada calului se distinge prin proprietățile sale vindecătoare, fiind o alegere populară în medicina tradițională pentru tratamentul diverselor afecțiuni cutanate. Această plantă, bogată în minerale și compuși bioactivi, este folosită pentru a prepara comprese care calmează […]