Murături bulgăreşti
PrinteazaO reteta de muraturi bulgaresti din: conopida, morcovi, gogosari, telina, usturoi, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, otet de mere si apa.
- conopida
- morcovi
- gogosari
- telina
- usturoi
- sare grunjoasa (20 g/1 kg legume)
- zahar (40 g/1 kg legume)
- foi de dafin (1 frunza/1kg legume)
- piper boabe
- otet de mere (200 ml/1kg legume)
- apa
Mod de preparare:
Feliază morcovii şi ţelina, taie gogoşarii şi desfă conopida în bucheţele. Pune legumele într-un vas şi cântăreşte-le. Presară zahărul şi sarea. Lasă în frigider 24 de ore. Strecoară lichidul lăsat de legume şi adaugă 200 ml de oţet pentru fiecare kilogram de legume, dafin şi piper după gust. Adu lichidul la temperatura de fierbere şi lasă-l să se răcească.
Aşază legumele în borcane. Toarnă marinata din care ai scos frunzele de dafin. Dacă nu e suficient lichid, completează cu un amestec din apă şi oţet de mere în cantităţi egale.
Murături bulgăreşti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata bulgareasca pentru iarna
- gogosari in otet bulgaresti
- gogosari bulgaresti
Sunt demential gogosarii astia