Muraturi de casa pregatite dupa retete traditionale
PrinteazaDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.
Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet
Castraveti murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei, seminte de mustar, seminte de coriandru. Ingrediente: 2-3 castraveti lungi 2-3 linguri marar proaspat, tocat 1 ceasca de otet de vin alb 1 1/4 cani de apa 2 linguri…
Reteta zilei: Ardei chili murati
Reteta zilei: Gogasari cu ardei kapia la otet pentru iarna
Reteta de gogosari la otet e o poveste minunata de toamna care va avea un deznodamant mai gustos daca adaugati si ardei kapia.Alegeti cu atentie cei mai frumosi gogosari si ardei, lipsiti de lovituri si zgarieturi pentru ca la iarna sa va delectati cu vedetele acestui sezon de muraturi! Ingrediente: 2 kg gogosari 1…
Reteta zilei: Castraveti in saramura
Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, apa, sare, usturoi. Ingrediente: 1 kg castraveti 6 crengute de marar proaspat 1 litru apa calduta 3 linguri de sare 10 catei de usturoi Mod de preparare: Se spala si se taie capetele de la castraveți. Clatiti mararul si usturoiul. Puneti mararul, castravetii si…
Reteta zilei: Ardei gras murat