Muraturi: Castraveti in saramura

Printeaza

O reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat.

Ingrediente:Castraveti in saramura

  • 5 kg castraveţi
  • 6 l apă
  • 6 linguri sare
  • 6 linguri zahăr
  • 2-4 morcovi
  • 1 conopidă mică
  • frunze de vişin
  • mărar uscat

 

Mod de preparare:

Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece 10 ore. Zvântă-i, umple un vas cu apă în care ai pus 3 linguri de sare şi 3 linguri de zahăr. Se lasă acoperiţi cu capac 24 ore, după care aruncă saramura şi înlătură cas­traveţii care s-au înmuiat.

Aşază pe fundul borcanu­lui mărar uscat şi frunze de vişin, apoi pune castraveţii şi, printre ei, felii de morcov şi bu­cheţele de conopidă.

Fă o saramură din apă, sare şi zahăr, clo­coteşte-o 2—3 minute, las-o să se răcească şi toarn-o peste castraveţi.

Inchide ermetic bor­canele şi pune-le în cămară.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.