Muraturi: Castraveti in saramura
PrinteazaO reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat.
- 5 kg castraveţi
- 6 l apă
- 6 linguri sare
- 6 linguri zahăr
- 2-4 morcovi
- 1 conopidă mică
- frunze de vişin
- mărar uscat
Mod de preparare:
Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece 10 ore. Zvântă-i, umple un vas cu apă în care ai pus 3 linguri de sare şi 3 linguri de zahăr. Se lasă acoperiţi cu capac 24 ore, după care aruncă saramura şi înlătură castraveţii care s-au înmuiat.
Aşază pe fundul borcanului mărar uscat şi frunze de vişin, apoi pune castraveţii şi, printre ei, felii de morcov şi bucheţele de conopidă.
Fă o saramură din apă, sare şi zahăr, clocoteşte-o 2—3 minute, las-o să se răcească şi toarn-o peste castraveţi.
Inchide ermetic borcanele şi pune-le în cămară.
Pofta buna!