Muraturi cu ciuperci la borcan pentru iarna

Printeaza

Muraturi cu Ciuperci la Borcan pentru Iarna din: ciuperci, ceapa, morcovi, ardei iute, usturoi, frunza de dafin, boabe de piper, seminte de coriandru, sare, zahar, otet de vin alb, apa.

Aceasta reteta de muraturi cu ciuperci la borcan este ideala pentru a savura gustul delicios al ciupercilor toata iarna. Ciupercile se combina cu legume aromate si condimente pentru a crea o delicatesa condimentata si satioasa.

 

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci proaspete (spalate si curatate)
  • 2 cepe mari (curatate si taiate in inele sau sferturi)
  • 2 morcovi (curatati si taiati in rondele sau betisoare)
  • 2 ardei iuti (optional, pentru un pic de picanterie)
  • 4-5 catei de usturoi (curatati si taiati felii)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura de boabe de piper negru
  • 1 lingura de seminte de coriandru
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500 ml otet de vin alb
  • 500 ml apa

 

Mod de preparare:

Pentru a pregati aceste muraturi, incepeti prin a spala si curata ciupercile. Apoi, pregatiti legumele si asezati-le in borcane, alternand straturi de ciuperci cu ceapa, morcovi, ardei iuti (daca doriti sa fie picante) si usturoi.

Adaugati frunza de dafin, boabele de piper negru si semintele de coriandru in borcane.

Intr-o cratita, combinati apa, otetul, sarea si zaharul. Incalziti amestecul pana cand sarea si zaharul se dizolva complet.

Turnati acest lichid fierbinte peste ciuperci si legumele din borcane, asigurandu-va ca le acoperiti complet.

Inchideti borcanele ermetic si sterilizati-le timp de 10-15 minute intr-o oala cu apa fierbinte.

Apoi, depozitati-le intr-un loc racoros si intunecat pentru a se matura timp de cateva saptamani sau luni, pentru a permite aromei sa se dezvolte.

Aceste muraturi cu ciuperci sunt delicioase servite alaturi de carne la gratar, sandvisuri sau pur si simplu ca gustare.

Ele aduc aminte de gustul verii chiar si in cele mai reci zile de iarna.

Muraturi cu ciuperci la borcan pentru iarna

 

Calorii, Carbohidrati, Proteine, Grasimi:

Aceasta reteta nu are un numar exact de calorii, carbohidrati, proteine si grasimi deoarece depind de cantitatile specifice de ingrediente folosite si de portiile consumate.

Totusi, muraturile cu ciuperci au in general o valoare calorica scazuta, contin carbohidrati din legume si putine proteine sau grasimi. Ele sunt bogate in fibre si contin vitamine si minerale importante.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciuperci murate

Ciuperci murate delicioase

Ciuperci murate delicioase din: ciuperci, apa, sare. Ingrediente: 5 kg ciuperci 3 l apă 3 linguri cu vârf sare grunjoasă       Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile. Le tai în jumătate dacă şunt foarte mari. Le pui la fiert în apă cu sare şi, după ce încep să fiarbă, le laşi doar […]

Legume asortate murate

Legume asortate murate din: morcovi, conopida, fasole verde, ardei gras, arpagic, ciuperci, otet, sare, radacina de telina, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de dafin. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g conopidă 400 g fasole verde 1 ardei gras 200 g arpagic 200 g ciuperci mici 750 ml oţet 200 g zahăr 3 linguri […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.