Muraturi coreene – Kimchi
PrinteazaMuraturi coreene din: varza chinezeasca, sare de mare, otet de orez, pasta de chili, usturoi, praf de ardei iute, ghimbir, ceapa verde.
- un kilogram de varza chinezeasca
- 2 linguri de sare de mare
- o treime de cana de otet de orez
- 3 linguri de pasta de chili
- o lingura de usturoi pisat
- 2 linguri de praf de ardei iute
- jumatate de lingura de ghimbir ras
- 4 cepe verzi taiate bastonase de 5 cm
Mod de preparare:
Inlăturaţi frunzele exterioare ale verzei, tăiati-o în jumătate, scoateţi cotorul şi tâiati-o în bucăţi de 5 cm. Presăraţi sare şi puneţi la scurs într-o sită. Aşezaţi deasupra o greutate. După 24 de ore, amestecaţi oţetul, pasta şi praful de chilii, usturoiul şi ghimbirul.
Adăugaţi varza în marinată, amestecaţi şi adăugaţi ceapa verde. Puneţi într-un borcan, închideţi bine, fineti 48 de ore la temperatura camerei şi refrigeraţi 4 zile înainte de servire.
Muraturi coreene
Pofta buna!
Am mancat muraturi din astea 🙂
N-am mancat asa ceva