Muraturi crocante de vara
PrinteazaO reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba.
- 250 g castraveti mici
- 1 morcov mare
- 1 conopida mica
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute verde
- 1 legatura cimbru si marar uscat
- 2 linguri sare grunjoasa
- 450 ml otet
- 450 ml apa
- 1 lingurita de piper boabe negru
- 1 lingura boabe coriandru
- 2 felii de paine alba
Mod de preparare:
Speli castraveciorii şi îi laşi pe un şervet de bucătărie să se scurgă. Cureţi morcovul şi îl tai chinezeşte, în fâşii subţiri. Desprinzi conopida de pe tijă şi formezi mici bucheţele pe care le ţii sub jet de apă rece timp de câteva minute. Cureţi ceapa şi o tai rondele, după care desprinzi ineluşele, unul câte unul.
Cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, după care procedezi ca şi în cazul morcovului, tăind fâşii longitudinale subţiri. Opăreşti timp de 3-4 minute conopida şi morcovul, în apa sărată clocotindă. Foloseşti la maxim volumul borcanelor şi aşezi cât mai artistic legumele. Din apă, oţet şi restul mirodeniilor, prepari marinata, lăsând-o să deai un singur clocot.
Torni zeama fierbinte în borcanele acoperite cu felii de pâine şi le aşezi la soare, acoperite cu o farfurie (nu capac). După 2-3 zile, legumele sunt suficient de murate şi de crocante în acelaşi timp. Elimini pâinea şi depozitezi borcanele la răcoare şi umbră, acoperind de data aceasta cu capac (pentru a stopa fermentarea). Poţi servi murăturile alături de o tocăniţă de carne sau cartofi sau de o omletă.
Muraturi crocante
Pofta buna!