Muraturi cu fructe

Printeaza

Muraturi cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa.

Ingrediente:Muraturi_cu_fructe

  • 500 g mere acrisoare
  • 500 g pere tari
  • 1 kg struguri albi si negri
  • 1 conopida de dimenisuni mijlocii
  • 500 g patlagele verzi
  • 1 radacina de telina cu frunze
  • 2-3 radacini groase de hrean
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 l apa

 

Mod de preparare:

Speli fructele şi legumele şi le laşi să se scurgă. Desprinzi boabele de struguri de pe ciorchini, rupi conopida în bucheţele şi tai gogonelele în jumătăţi, iar restul ingredientelor în felioare. Dacă fructele au dimensiuni mici, este bine să le laşi întregi.

Intr-un borcan mare, de 3 litri, aşezi cât mai estetic fructele şi legumele, iar deasupra pui frunzele de ţelină şi, în cruce, fâşii groase din rădăcina de telină. Faci o saramură din apă, sare şi boabe de muştar. O laşi să se răcească, după care o torni în borcan, înclinându-l uşor şi îl închizi ermetic cu un capac sau cu foaie dublă de celofan.

Il depozitezi în cămara ta răcoroasă. Poţi să consumi murăturile după minimum 1 lună.

Muraturi cu fructe

Muraturi_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.