cartofi, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, cheddar, unt, sare. O supa cremoasa, usor de preparat si sanatoasa. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina […]
Muraturi cu fructe
PrinteazaMuraturi cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa.
Ingrediente:
- 500 g mere acrisoare
- 500 g pere tari
- 1 kg struguri albi si negri
- 1 conopida de dimenisuni mijlocii
- 500 g patlagele verzi
- 1 radacina de telina cu frunze
- 2-3 radacini groase de hrean
- 2 linguri boabe de mustar
- 1 lingura sare grunjoasa
- 1 l apa
Mod de preparare:
Speli fructele şi legumele şi le laşi să se scurgă. Desprinzi boabele de struguri de pe ciorchini, rupi conopida în bucheţele şi tai gogonelele în jumătăţi, iar restul ingredientelor în felioare. Dacă fructele au dimensiuni mici, este bine să le laşi întregi.
Intr-un borcan mare, de 3 litri, aşezi cât mai estetic fructele şi legumele, iar deasupra pui frunzele de ţelină şi, în cruce, fâşii groase din rădăcina de telină.
Faci o saramură din apă, sare şi boabe de muştar. O laşi să se răcească, după care o torni în borcan, înclinându-l uşor şi îl închizi ermetic cu un capac sau cu foaie dublă de celofan.
Il depozitezi în cămara ta răcoroasă. Poţi să consumi murăturile după minimum 1 lună.
Muraturi cu fructe
Pofta buna!
Granita cu fructul pasiunii și mango
fructul pasiunii, mango, apa, miere, suc de lamaie. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și apoi mâncat cu […]