Muraturi “Delicatese”

Printeaza

Muraturi “Delicatese” din: ,ere, pere, struguri, pepene, otet, zahar.

Ingrediente:

  • 5 kg fructe diferite (mere, struguri, pere, pepene)
  • 150 ml oţet
  • 200 g zahăr
  • 1 plic Pikant fix dulce-acrişor

 

Mod de preparare:

Alegi doar fructele tari, sănătoase. Speli strugurii, pepenele, merele, perele, apoi le cureţi de coajă şi sâmburi, le tai în forme diverse (cubuleţe, steluţe, floricele etc.) şi le pui în borcane. Prepari Pikant fix pe foc, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, cu zahăr, apa şi oţetul.

După ce s-a răcit puţin, torni lichidul peste fructe, în borcane de 400 ml pe care le înclini uşor, ca să iasă aerul. Scuturi puţin borcanele, pentru dezaerare, închizi borcanele cu capac şi le depozitezi în cămară, la rece. Fructele se murează în circa 30 de zile.

Sunt gustoase, aspectuoase, numai bune de asortat iarna, lângă o friptură de porc sau vită.

 

Muraturi “Delicatese”

Muraturi _Delicatese

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Tochitura Autentică Românească: Rețetă Tradițională și Secretele Gustului Incomparabil

Tochitura Autentică Românească: Rețetă Tradițională și Secretele Gustului Incomparabil din: carne de porc, carnati de porc, ficat de porc, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, oua, branza. Tochitura este un fel de mâncare profund înrădăcinat în tradiția culinară românească, reprezentând o mâncare robustă, inițial asociată cu ospitalitatea rurală și mesele sățioase […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.