Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

Printeaza

Gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide.

În afară de gustul lor unic și plăcut, murăturile au și unele beneficii pentru sănătate. Fermentarea produce bacterii benefice pentru sistemul digestiv, care pot sprijini sănătatea intestinală. De asemenea, murăturile pot fi o sursă de vitamine și minerale importante.

Murăturile fermentate precum varza murată, castraveții murați sau murăturile coreene (kimchi) conțin bacterii benefice numite probiotice. Acestea pot susține sănătatea intestinelor și pot contribui la echilibrarea florei intestinale.

Datorită conținutului de enzime și fibre, murăturile pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și la prevenirea constipației.

Murăturile sunt o sursă de vitamine și minerale importante, precum vitamina C, vitamina K, potasiu și calciu. Aceste substanțe nutritive pot contribui la funcționarea normală a organismului.Antioxidanți: Murăturile pot conține antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fitochimici, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din corp și la reducerea riscului de boli cronice.

 

Ingrediente:Gogosari umpluti cu conopida in otet

  • 30 gogoşari mari
  • 1 l oţet
  • 3 l apă
  • 3 linguri sare
  • 6 linguri de zahăr
  • mărar
  • cimbru
  • tarhon
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 2 conopide

 

Mod de preparare:

Spală gogoşarii, decupează-le cozile, scoate-le seminţele şi zvântă-i. Fă un amestec din oţet, apă, sare, zahăr boabe de piper şi câteva foi de dafin şi pune-l pe foc să clocotească.

Pune gogoşarii în arrestec, întoarce-i cu lingu­ra, opăreşte-i 5 minute, scoate-i şi scurge-i.

Spală conopida, rupe-o bucheţele şi pune-o într-o strecurătoare, apoi scufund-o 5 minute în amestecul de oţet.

Scurge-o şi pune câte puţin în fiecare gogoşar.

Aşază gogoşarii în borcane de 800 g, acoperă-i cu soluţia în care i-ai opărit, pune frunze de tarhon, tije de mărar şi cimbru- conservanţi na­turali -, închide ermetic borca­nele şi păstrează-le în cămară.

Gogosari umpluti cu conopida in otet

Gogosari umpluti cu conopida in otet

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • gogosari umpluti cu conopida
  • gogosari cu conopida
  • gogosari cu conopida pentru iarna
  • gogosari in otet cu conopida
  • gogosar umplut cu conopida
  • gogosari cu conopida la otet
  • gogosari si conopida in otet pentru iarna
  • conopida murata cu gogosari

2 comentarii

  1. Uite cu asa fac gogosarii umpluti cu conopida:

    Ingrediente

    gogosari

    conopida buchetele

    sare

    otet

    zahar

    foi de dafin

    hrean

    boabe de piper

    boabe de mustar
    Mod de preparare

    Curatati gogosarii cu atentie pentru a nu ii rupe si desfaceti conopida in buchetele.
    Umpleti gogosarii cu conopida si asezati-i in borcand adaugand hrean in spatiile libere.
    Fierbeti solutia din apa, otet, sare pentru conservat, zahar, boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafin.
    La un litru de apa adaugati patru linguri de otet, o lingura de sare, doua linguri de zahar si boabe de piper si mustar dupa preferinte apoi cateva foi de dafin.
    Cand solutia a clocotit turnati-o in borcane peste gogosarii umpluti iar cand se racesc borcanele adaugati conservant si sigilati-le.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.