Istoria Mesei: Eticheta la Cină de-a Lungul Secolelor. Explorarea evoluției etichetei la cină de-a lungul secolelor ne invită să descoperim nu doar schimbările în manierele de la masă, ci și modul în care acestea reflectă transformările sociale, economice și culturale ale societăților. De la banchetele opulente ale nobilimii medievale la mesele rafinate ale epocii moderne, […]
Muraturi de iarna asortate
PrinteazaMuraturi de iarna asortate din: ardei, varza, hrean, foi de dafin, piper, sare, apa.
Ingrediente:
- 2 kg ardei graşi în diverse culori
- 1 varză mare
- 2 rădăcini hrean
- foi de dafin
- piper boabe
- 150 g sare pentru murături
- 5 l apă
Mod de preparare:
Toci varza fideluţă şi o freci cu o mână de sare. Speli ardeii, le îndepărtezi cotorul şi seminţele şi-i tai felii.
Aşezi în borcane sterilizate varza şi ardeii şi din loc în loc pui câte o bucată de hrean, o frunză de dafin şi piper boabe.
Combini apa cu sarea rămasă şi o pui pe foc până ce dă câteva clocote. Laşi puţin la răcorit, după care torni saramura în borcane.
Infiletezi capacul şi laşi să se răcească la temperatura camerei, după care dai borcanele în cămară.
Muraturi de iarna asortate
Pofta buna!
Andive Umplute cu Somon Fumé din: frunze de andive, somon, branza de capra, smantana, marar, ceapa verde, sare, piper, marar, lamaie. Descoperă eleganța și rafinamentul unui aperitiv care va aduce un plus de stil și gust oricărei mese. Această rețetă combină textura crocantă a andivelor cu savoarea delicată a somonului fumé, îmbogățită de cremozitatea brânzei […]