Muraturi pentru iarna
PrinteazaO reteta delicioasa de muraturi pentru iarna din: apa, sare, otet, varza rosie, conopida, morcovi, telina, gogonele, ardei, boabe piper, usturoi, foi de dafin si marar uscat.
- 9 l apa
- 1/2 kg sare
- 1/2l otet
- varza rosie
- conopida
- morcovi
- telina
- gogonele
- ardei lungi
- boabe piper
- 1-2 capatani usturoi
- foi de dafin
- marar uscat
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se pun la fiert 9 l de apă cu 1/2 kg sare şi 1/2 l oţet. Se aşază în borcane de sticlă, de 5-6 l, bucăţi de varză roşie, bucăţi de conopidă, alternând cu morcovi şi ţelină tăiate felii mai groase, gogonele şi ardei lungi.
Se înfăşoară borcanul cu o cârpă groasă bine umezită şi se toarnă fierbinte soluţia de apă cu sare şi oţet (dacă este bine înfăşurat cu cârpă udă, borcanul nu plesneşte).
Se pun deasupra câteva boabe de piper, câţiva căţei de usturoi, 2 -3 frunze de dafin şi o creangă de mărar uscat. Se leagă borcanul cu hârtie celofan pusă în două şi se ţine la căldură până se limpezeşte apa. Se pune spre păstrare la un loc răcoros.
Muraturi pentru iarna
Pofta buna!
La anul o sa incerc si eu reteta asta de muraturi.