Pasta de ardei capia din: Ingrediente: 4 kg ardei capia 250 g bulion 500 ml utei 1 lingurită boia iute/dulce 1/2 kg ceapă sare grunjoasă Mod de preparare: Speli bine ardeii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi sărezi si-i acoperi cu o cârpă sau cu folie de aluminiu, […]
Muraturi si Conserve
PrinteazaMuraturi si Conserve:
Reteta zilei: Gem de cirese cu mar si capsuni
Gem de cirese cu mar si capsuni din: cirese, capsuni, mar, lamaie, conservant. Ingrediente: 800 g cireșe, fara samburi 200g capsuni, maruntite 1 mar ras sucul de la 1/2 lamaie 350 g de zahăr 1 plic conservant Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un vas adanc si se amesteca bine. Se încălzesc la foc mic […]
Castraveti murati cu marar
Castraveti murati cu marar din: castraveti, apa, sare grunjoasa, marar, usturoi, ardei. Ingrediente: 2 kg castraveţi 3 l apă 3 linguri sare grunjoasă 2 tulpini mărar uscat 6 cătei usturoi 2 ardei iuti Mod de preparare: Ţii castraveţii în apă rece câteva ore, după care-i speli şi-i aşezi cât mâi compact în borcane. Adaugi […]
Chutney de piersici si stafide
Chutney de piersici si stafide din: otet, piersici, stafide, ceapa, mere, sare, ghimbir, seminte de mustar, scortisoara, chili, zahar. Ingrediente: 500 ml oţet de vin alb 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi tăiate mărunt 350 g stafide 2 cepe curăţate şi tăiate mărunt 2 mere decojite, curăţate de cotor şi tăiate mărunt 2 linguriţe […]
Dovlecei cu verdeata in saramura
Dovlecei cu verdeata in saramura din: dovlecei, patrunjel, marar, telina, sare, gheata. Ingrediente: 1 kg dovlecei pătrunjel verde mărar verde frunze de ţelină sare cuburi gheaţă Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm. Pune pe foc o cratiţă cu apă cu sare. Când clocoteşte, adaugă feliile de dovlecei […]
Pofta buna!