Muraturi: Vinete murate

Printeaza

Vinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare apa si ardei iute.

Ingrediente:

  •  5 kg vinete
  • 5 pahare frunze de telina taiata marunt
  • 3 pahare patrunjel si marar
  • 250 g usturoi
  • 7 linguri sare
  • 5 l apa
  • ardei iute dupa gust

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le crestezi în lungime. Le pui în apa clocotită cu sare cam 10 minute şi apoi în apă rece cam 30 de minute.

Cei 5 litri de apă îi pui la clocotit şi în ea opăreşti frunzele de ţelină cam 3 minute, apoi le laşi să se răcească, în apa rămasă pui sare şi iei vasul de pe foc..

Toate frun­zele le amesteci cu usturoiul pisat şi ardeiul iute şi cu acest amestec umpli viinetele în crestături, apoi le aşezi în borcane.

Deasupra torni saramura răcită, care trebuie să acopeire vinetele cam cu 3 cm. Capsezi borcanele şi le ţii într-un loc călduţ cam 5 zile, după care le pui la rece.

Când le serveşti, vinetele se pot stropi cu puţin ulei.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • vinete murate
  • vinete murate in saramura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.