Muraturi
PrinteazaO reteta de muraturi din: castraveti, gogonele, mere, pere, gutui, teci de fasole verde sau galbena, telina, usturoi, hrean, marar si sare neiodata.
- castraveţi
- gogonele
- mere
- pere
- gutui
- teci de fasole verde sau galbenă (întregi)
- ţelină
- usturoi (în cămaşa lui)
- hrean
- mărar uscat
pentru soluţia salină:
- o lingură de sare neiodată (cu vârf) pentru fiecare litru de apă
Mod de preparare:
Fructele şi legumele se aleg să fie sănătoase, apoi se pun în butoiul pentru murat, întregi. Ţelina se taie felii late, hreanul se taie în două, pe lung, usturoiul se păstrează în cămaşă. Se pune toate acestea în butoi, se aşază o „pălărie” dntr-un mănunchi de mărar uscat, apoi se toarnă soluţia salină, fiartă.
Nu este nevoie de conservant. La fiecare trei zile, se vântură puţin, până când saramura începe să se limpezească, după care nu se mai vântură.
Poftă bună!