Muraturi

Printeaza

O reteta de muraturi din: castraveti, gogonele, mere, pere, gutui, teci de fasole verde sau galbena, telina, usturoi, hrean, marar si sare neiodata.

Ingrediente:Muraturi

  • castraveţi
  • gogonele
  • mere
  • pere
  • gutui
  • teci de fasole verde sau galbenă (întregi)
  • ţelină
  • usturoi (în cămaşa lui)
  • hrean
  • mărar uscat

pentru soluţia salină:

  • o lingură de sare neio­dată (cu vârf) pentru fiecare litru de apă

 

Mod de preparare:

Fructele şi legumele se aleg să fie sănătoase, apoi se pun în butoiul pentru murat, întregi. Ţelina se taie felii late, hreanul se taie în două, pe lung, usturoiul se păstrează în cămaşă. Se pune toate acestea în butoi, se aşază o „pălărie” dntr-un mănunchi de mărar uscat, apoi se toarnă soluţia salină, fiartă.

Nu este nevoie de conservant. La fiecare trei zile, se vântură puţin, până când saramura începe să se limpezească, după care nu se mai vântură.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.