Mus de jambon afumat in aspic

Printeaza

Mus de jambon afumat in aspic

Ingrediente:Mus de jambon afumat in aspic

  • 600 g file sau pulpă afumată
  • 1 l supă
  • 11/2 l apă
  • 1foaie dafin
  • 2 albuşuri
  • 12 foi gelatină
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 2 linguri sos alb
  • 180g unt
  • 1 ceapă
  • 1/2 ţelină
  • sare
  • piper alb
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1-2 ridichi roşii
  • 1-2 morcovi
  • cîteva păstăi de fasole

 

Mod de preparare:

Fileul se fierbe cu supa, apa, dafinul şi vinul circa 1 oră. Se scoate şi se dă de două ori prin maşina de tocat cu sită fină. Se amestecă bine cu sosul alb, untul şi piper alb.

Din zeama în care a fiert fileul se face aspicul limpezit cu albuş şi gelatină înmuiată 20 minute.

Cînd aspicul este rece (nu închegat) se pune puţin pe fundul unei forme de chec.

Cînd s-a gelatinat, se face un decor (flori) din albuş de ou fiert, foi de pătrunjel, feliuţe de ridichi, roşii, păstăi verzi de fasole fidea, morcovi fierţi , se pune peste decor iarăşi puţin aspic (cu atenţie să nu se strice decorul)se montează musul în formă, lăsîndu-se un spaţiu de 15 mm de jur împrejur, care se umple cu aspic.

Se dă la frigider 3-4 ore pînă s-a gelatinat. Musul se răstoarnă pe un platou lung (pentru a ieşi uşor, se dă forma prin apă fier­binte).

Cu restul de aspic se garniseşte marginea platoului.

Forma aspicului se dă cu cuţitul de reglat şi tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.