Musaca în 3 culori

Printeaza

O reteta de musaca in 3 culori din: cartofi, rosii, carne tocata, ceapa, patrunjel, vin alb, ulei, unt, concentrat de legume, boia dulce si piper.

Ingrediente:Musaca în 3 culori

  • 10 cartofi
  • 10 roşii
  • 800 g carne tocată
  • 2 cepe
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 50 ml vin alb
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cubuleţ de unt
  • 1 lingură concentrat legume
  • 1 linguriţă boia dulce
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii şi îi puneţi să fiarbă în coajă în apă cu sare. Când sunt gata îi lăsaţi la răcit, îi curăţaţi de coajă şi îi tăiaţi rondele.

Curăţaţi ceapa, o radeţi şi apoi o puneţi într-o tigaie cu ulei. Prăjiţi puţin ceapa într-o tigaie cu ulei, adăugaţi carnea tocată şi amestecaţi bine.

Ungeţi o tavă de copt cu unt, apoi puneţi un rând de cartofi, unul de roşii tăiate rondele, carnea pe toată suprafaţa şi iar un rând de cartofi şi un rând de roşii.

Amestecaţi 1 pahar de suc de roşii cu vinul. Puneţi în acest amestec boiaua, lingura de concentrat de legume, piper măcinat şi frunze de pătrunjel tocat fin.

Turnaţi amestecul peste cartofi şi lăsaţi 80 de minute. Serviţi musacaua cu smântână.

Musaca în 3 culori

Musaca în 3 culori

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.