Musaca de ardei si cuscus

Printeaza

Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie)
  • 100 g cuscus
  • 1 kg ardei capia
  • 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt
  • 1 linigura cu smantana
  • cimbrisor
  • piper negru macinat
  • 2 cepe
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Musaca de ardei si cuscus: Lasa cuscusul la inmuiat in apa rece cat sa-l acopere. Toaca ceapa marunt si pune ardeii (jumatati) pe plita, ca sa ia un pic de miros de copt.

Amesteca ceapa, carnea, menta si smantana, peste care pune cuscusul inmuiat. Se amesteca din nou, usurel. Potriveste de sare si piper.

Pune in tava un pic de ulei, apoi jumatati de ardei, cu coaja in jos. Toarna deasupra umplutura si acopera cu restuld e ardei (de data asta cu coaja in sus).

Stropeste cu ulei si da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.

Serveste musacaua cu cimbrisor si menta pe deasupra si, neaparat, iaurt grecesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Kamikaze Shot

Kamikaze Shot din: vodca, triple sec, suc de lamaie. Este un amestec simplu, format în mod tradițional din trei ingrediente principale: vodka, Triple Sec (lichior de portocale) și suc de lămâie proaspăt stors. Acest cocktail este cunoscut pentru gustul său puternic și răcoritor și este servit în mod obișnuit în pahare pentru shot-uri.   Ingrediente: […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.