Musaca aromata
PrinteazaMusaca aromata din: cartofi, unt, ceapa, mazare, carne, ulei, sare, piper.
- 4 cartofi
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 450 g carne tocată
- o ceapă
- 250 g mazăre conservată
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert, se pasează, se amestecă cu unt şi lapte şi se potriveşte gustul de sare. Ceapa tocată se pune fa călit, se presară cu sare, piper, şi, când a devenit translucidă, se pune carnea.
Se lasă pe foc 10 minute amestecând-o până devine maronie. Mazărea se trece sub un jet de apă rece şi, eventual, se fierbe. Se amestecă mazărea cu carnea şi se pun într-un vas de cuptor. Deasupra se aşază piureul ca un capac.
Se lasă 15 minute la cuptor.
Pofta buna!