Musaca austriacă
PrinteazaO reteta de musaca austriaca din: ulei vegetal, bacon, ceapa, cartofi, seminte de chimion, boia si patrunjel.
- 1½ lingură de ulei vegetal, de porumb sau de floarea-soarelui
- 400g de bacon afumat
- 1 ceapă, tăiată în bucăţi
- 500g de cartofi fierţi, răciţi şi tăiaţi în bucăţi mici
- 1 linguriţă seminţe de chimion
- 1½ linguriţă de boia dulce şi iute (dacă nu găseşti, amestecă boiaua dulce cu puţin praf de chilli)
- 1 mână de pătrunjel, tocat grosier
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, apoi se prăjesc laolaltă baconul şi ceapa 10 minute, până când baconul devine auriu. Se răstoarnă baconul şi ceapa pe o farfurie şi se pun în tigaie cartofii. Se lasă pe foc 10 minute până când devin aurii.
Se adaugă în tigaie, peste cartofi, chimionul, boiaua, se asezonează cu sare şi piper, apoi se mai lasă pe foc un minut, amestecând ca să se degaje aromele. Se adaugă ceapa şi baconul la loc în tigaie, se asezonează şi se adaugă pătrunjelul. Se serveşte fierbinte.
Musaca austriacă
Pofta buna!