Musaca cu branza

Printeaza

Musaca cu branza din: cartofi, unt, oua, lapte, sare, telemea de oaie, crema de branza, oua, piure de rosii, cimbru, piper, busuioc, pesmet, parmezan.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • 300 g telemea de oaie
  • 200 g cremă de brânză
  • 4 ouă
  • 500 g piure de roşii
  • cimbru
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • 2-3 linguri pesmet
  • 100 g parmezan

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă cartofii. Se fierb în apă cu sare, apoi se fac piure cu unt, iapte şi ouă:

Separat, se taie telemeaua cubuleţe, se adaugă ouăle şi crema de brânză şi se pasează.

Piureul de roşii se pune pe foc şi se dă într-un clocot. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se aşază un rând de piure, unul de cremă de brânză, unul de pastă de roşii, si tot aşa.

Se coace 40 de minute, apoi se serveşte ornată cu busuioc proaspăt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.