Musaca cu carne, mozzarella si rosii

Printeaza

Musaca cu carne, mozzarella si rosii din: cartofi, ceapa, rosii, carne tocata, boia de ardei dulce, sare, piper, unt, smantana, ulei, mozzarella.

 

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 1 kg carne tocată
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură ulei
  • 100 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Cartofii îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert în apă cu sare, tăiaţi în patru ca pentru piure.

După ce s-au fiert, îi strecori şi îi pasezi.

Amesteci cartofii cu smântână, untul, sare şi piper după gust. într- o tigaie, pui uleiul şi ceâpa tăiate mărunt, după care adaugi carnea tocată, boiaua dulce, sarea şi piperul.

Iei tigaia de pe foc, când car­nea este bine prăjită. într-o cratiţă pui un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne şi un alt strat de cartofi piu­re. Cratiţa nu trebuie unsă.

Deasupra ultimului strat de cartofi presari mozzarella rasă, aşezi felii de roşii şi presari pătrunjel tocat.

Dai tava la cuptor, pentru apro­ximativ 15 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.