Musaca cu carne de porc si vita

Printeaza

Musaca cu carne de porc si vita din: cartofi, vinete, carne de porc si vita, ceapa, oua, ulei, cimbru, boia, rosii, patrunjel, cascaval, unt, sare, piper, lapte, faina.

Ingrediente:

  • 350 g cartofi
  • 300 g vinete
  • 500 g carne tocată porc cu vită
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • ulei
  • 1/2 lingurită cimbru
  • boia dulce
  • 4 rosii
  • pătrunjel verde
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 45 g unt
  • 500 ml lapte
  • 45 g făină
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le tai felii subţiri. Presari sare pe fiecare felie, dai deoparte. Apoi scurgi lichidul format.

Tai cartofii felii. Incingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti vinetele şi rumeneşti cartofii.

Incingi ulei şi căleşti ceapa tocată fin. In carnea tocată adaugi 3 ouă bătute separat, sare, piper, boia, cimbru, pătrunjel şi roşii tocate, apoi pui la călit peste ceapă şi laşi până când scade zeama.

Pui untul într-o tigaie la foc mic. După ce s-a topit, adaugi făina în ploaie, amestecând mereu să nu se formeze cocoloaşe.

După ce ai încorporat făina, torni în fir subţire laptele, amestecând continuu. Laşi să dea câteva clocote şi adaugi caşcavalut sare şi piper. Aştepţi să se combine aromele şi opreşti focul.

Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi un strat de cartofi, apoi vinete, urmat de un strat de carne şi torni din sos.

Repeţi până termini ingredientele, ultimul strat fiind de sos, peste care razi caşcavalul. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute.

 

Musaca cu carne de porc si vita

Musaca_cu_carne_de_porc_si_vita

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.