Musaca de cartofi cu brinza si oua

Printeaza

Musaca de cartofi cu brinza si oua din: cartofi, oua, telemea, unt, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua
  • 200 g telemea
  • 100 g unt
  • 200 g smintina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Musaca de cartofi cu brinza si oua: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade.

Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smintina.

Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pina se termina.

Deasupra se toarna compozitia de ou cu smintina si se pune in cuptorul incins, sa se gratineze.

 

Pofta buna!

.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.