Musaca de cartofi cu carne de pui
PrinteazaMusaca de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, oua, ceapa, patrunjel si sare.
Ingrediente:
- 8 cartofi rosii
- 500 g piept de pui
- 2 linguri ulei
- 4 linguri smantana
- 4 oua fierte tari
- 1 ceapa
- 1legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă şi apoi lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi-i şi tăiaţi-i în rondele. Fierbeţi carnea în apă cu sare şi cu ceapa curăţată.
Taiaţi-o apoi în cubuleţe sau daţi-o prin maşina de tocat. Ungeţi un vas termorezistent cu ulei şi aşezaţi cartofii, ouăle tăiate în felii subţiri şi carnea în straturi alternative.
Stratul de deasupra trebuie să fie din cartofi. Stropiţi-i cu puţin ulei şi puneţi vasul la cuptorul încălzit dinainte.
Când cartofii s-au rumenit puţin, scoateţi vasul din cuptor şi turnaţi deasupra smântână.
Puneţi din nou vasul la cuptor pentru 20 de minute şi reduceţi focul.
Ornaţi cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Musaca de cartofi cu carne de pui
Pofta buna!