Musaca de Cartofi cu Carne Tocată

Printeaza

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată din: carne tocata, cartofi, ceapa, usturoi, rosii in bulion, oua, lapte, branza, sare, piper, ierburi aromatice.

Descoperă rețeta tradițională de musaca de cartofi cu carne tocată, un deliciu balcanic perfect pentru întreaga familie. Află cum să prepari acest fel de mâncare savuros și reconfortant, cu instrucțiuni pas cu pas și valori nutriționale detaliate.

 

Ingrediente:

  • 500g carne tocată (de vită sau mixtă)
  • 1kg cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 400g roșii în bulion
  • 2 ouă
  • 200ml lapte
  • 100g brânză rasă
  • Sare, piper, ierburi aromatice (după gust)

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii și se zdrobesc. Se călesc ceapa și usturoiul, apoi se adaugă carnea și se prăjește până devine maronie. Se adaugă roșiile și condimentele.

Într-o tavă, se alternează straturi de piure de cartofi și carne, ultimul strat fiind de cartofi.

Se bate oul cu laptele și se toarnă peste musaca. Se presară brânză rasă.

Se coace la cuptor timp de 40 de minute la 180°C.

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: ~350 kcal
  • Carbohidrați: 35g
  • Proteine: 20g
  • Grăsimi: 15g

 

Originile sale se pierd în antichitate, având influențe grecești și turcești, populară în întreaga regiune a Balcanilor.

Este un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru mesele în familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Musaca cu branza de oaie

Musaca cu branza de oaie

Musaca cu branza de oaie din: vinete, ulei, ceapa, rosii, carne de vita, vin, zahar, pesmet, branza, unt, faina, lapte, ou, condimente. Ingrediente: 400 g vinete sare 4 linguri cu ulei de măsline 2 cepe 3 roşii 400 g carne de vită, tocată 100 ml vin alb sec 1 linguriţă de zahăr 1 vârf de […]

 

Musaca greceasca cu legume

Musaca greceasca cu legume

Musaca greceasca cu legume din: cartofi, dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ustuori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 dovlecei 3 vinete 2-3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 kg de roşii sare piper 150 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Curăţă şi taie rondele cartofii, vinetele şi dovleceii. Căleşte-le pe rând în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.