Musaca de cartofi, conopida si smantana
PrinteazaMusaca de cartofi, conopida si smantana din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi, bulion, carne tocata, caşcaval, smântână, ulei, condiment din legume, margarină, sare, piper, pătrunjel verde.
- 1 conopidă de circa 500 g
- 5 cartofi
- 6 ouă
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 1 lingură bulion
- 500 g carne tocată
- 100 g caşcaval
- 2 linguri smântână
- 30 ml ulei
- 1 linguriţă condiment din legume
- 20 g margarină
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi bucheţelele de conopidă 10-15 minute. Separat fierbi cartofii în coajă.
Cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi le toci mărunt.
Căleşti ceapa în ulei încins, iar după câteva minute adaugi usturoiul, carnea tocată şi bulionul.
Le laşi pe foc 3-4 minute, amestecând continuu.
Stingi focul şi adaugi pătrunjelul tocat, piper şi condimentul din legume. Intr-o tavă unsă cu margarină, aranjezi în straturi cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele şi bucheţelele de conopidă.
Peste ele pui amestecul de carne tocată. Acoperi cu un strat de rondele de cartofi.
Baţi ouăle cu smântână şi un praf de sare şi le întinzi uniform pe întreaga suprafaţă.
Razi fin caşcavalul şi îl presari deasupra. Introduci cratiţa în cuptorul încins bine, pentru 45 de minute.
Musaca de cartofi, conopida si smantana
Pofta buna!