Musaca de cartofi copti cu sos tomat

Printeaza

Musaca de cartofi copti cu sos tomat din: cartofi, ceapa, carne, rosii, ulei, cimbru, sare, piper, coriandru, unt.

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 400 g carne tocată
  • 2 cepe
  • 5 roşii
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă
  • 150 g smântână

 

Mod de preparare:

Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt gata îi laşi să se răcească, apoi îi tai felii. înăbuşi apoi carnea cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţă tocată.

Aşezi apoi într-un vas uns cu unt un strat de felii de cartofi, unul de carne şi continui până termini cu cartofi.

Torni apoi smântână bătută cu ouăle şi un praf de sare şi dai musacaua la cuptor pentru 25 de minute.

In acest timp, pregăteşti sosul: opăreşti roşiile, le decojeşti, le dai pe râzătoare, apoi le pui la fiert cu puţin ulei, cim­bru, sare, piper şi coriandru după gust şi laşi pe foc până scade.

Aduci musacaua la masă cu sos peste fiecare porţie sau alături, în sosieră.

 

Musaca de cartofi copti cu sos tomat


Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • sos pentru musaca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.